Αρχική Το Σφουγγάρι

Το Σφουγγάρι

Ονομάζεται καρπός της θάλασσας και η μεταξένια υφή του το κάνει κατάλληλο για την περιποίηση ακόμα και της ευαίσθητης επιδερμίδας του μωρού.

Το σφουγγάρι δεν είναι ένα βιομηχανικό προϊόν. Είναι ένας ζωντανός θαλάσσιος οργανισμός που επιβιώνει, αναπτύσσεται και εξαρτάται άμεσα από το περιβάλλον στο οποίο ζει.

Η ποικιλότητα των μορφών είναι συνάρτηση πολλών παραμέτρων, όπως η θερμοκρασία, ο φωτισμός, η ύπαρξη ή όχι ρευμάτων, ο κυματισμός, το βάθος ακόμα και η ηλικία του ίδιου του σφουγγαριού.

Όταν ανασύρεται προσεκτικά από το βυθό η ρίζα του αναγεννιέται και συνεχίζει να αναπτύσσεται και να εξαπλώνεται.

Οι αρχαίοι Έλληνες χρησιμοποιούσαν σφουγγάρι για την προσωπική τους υγιεινή (στην Ιλιάδα ο Ήφαιστος πλένεται με σφουγγάρι) την καθαριότητα του χώρου, τη γραφή, τη ζωγραφική, την ιατρική και φαρμακευτική. Τα σφουγγάρια θαλάσσης έχουν χρησιμοποιηθεί για χρόνια και συμμετέχουν στην υγεία και την ομορφιά μας από τις πρώτες μέρες της ζωής μας.

Το θαλασσινό σφουγγάρι πλεονεκτεί έναντι του συνθετικού (που συνήθως είναι βιομηχανικό προϊόν παράγωγο του πετρελαίου) γιατί εκτός από φυσικό, ανθεκτικό στην τριβή και πολύ μαλακό (δεν ερεθίζει την επιδερμίδα) είναι και εξαιρετικά υδρόφιλο με μεγάλη απορροφητικότητα σε σχέση με το βάρος του, έχει μεγάλη διάρκεια ζωής, δεν λεκιάζει, δεν διατηρεί μυρωδιές και η μαλακή του σύσταση βοηθά στον καλύτερο και χωρίς ερεθισμούς καθαρισμό του δέρματος. Είναι κατάλληλα τόσο για την καθημερινή προσωπική υγιεινή όσο και για βιομηχανική ή παραφαρμακευτική χρήση. Υπερέχει σε σύγκριση με το πλαστικό γιατί είναι οικολογικό, φυσικό, υποαλλεργικό μη τοξικό προϊόν που με λίγη προσοχή στη συντήρησή του (καλό ξέβγαλμα και στέγνωμα μετά από κάθε χρήση) θα μείνει αναλλοίωτο στο χρόνο για να μετατρέψει την προσωπική σας καθαριότητα σε βελούδινη υγιεινή απόλαυση. Τα καλύτερα σφουγγάρια με διαφορά είναι αυτά του Αιγαίου και γενικότερα της Μεσογείου λόγω των ειδικών θαλάσσιων συνθηκών και της μεγαλύτερης ποσότητας αλατιού που δίνει ανθεκτικά σφουγγάρια ανώτερης ποιότητας.

Δώστε όλη σας την προσοχή στην γνησιότητα των ειδών από την οποία εξαρτάται η τιμή και η ποιότητά τους.

Natural-sponges.gr

ΣΙΓΟΥΡΕΥΤΕΙΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ

ΓΝΗΣΙΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΩΝ ΕΙΔΩΝ

Περισσότερα